Firda vidaregåande skule»Elev og føresett»Elevtenester»Støtte og rådgjeving»Pedagogisk psykologisk teneste (PPT)

Pedagogisk-psykologisk tenestekontor (PPT)

Eit PPT-kontor er ein stad der eleven kan få hjelp i spørsmål som gjeld hans/hennar personlege, sosiale eller skulemessige utvikling. Det er viktig å ta opp problema før dei vert for store, og det er aldri gale å kome tidleg med noko som blir opplevd som vanskeleg.

PPT kan hjelpe deg med:

• fagvanskar - t.d. lese-/skrive-/språk- eller talevanskar
  • vanskar i samband med funksjonshemmingar
  • vanskar ved overgang frå ein skule til ein annan
  • vanskar i samband med seksualitet
  • familieproblem
  • konfliktar - t.d. forhold til lærar/medelevar
  • vanskar med hybellivet
  • mistrivsel/angst/depresjonar/mobbing/søvnvanskar/matvanskar/rusproblem osv.

Fagpersonalet ved kontoret har teieplikt. Det vil seie at det du fortel ikkje blir fortalt vidare, med mindre du gir løyve til det. PP-tenesta har mange målgrupper og mangfaldige oppgåver.

I tillegg til barn/unge/vaksne med ulike hjelpebehov må arbeidet også omfatte oppgåver i forhold til

• foreldre/føresette
  • skulen som organisasjon
  • den einskilde lærar
  • gruppe/klasse
  • skuleadministrasjon

I mange tilfelle vil oppgåvene også omfatte arbeid i høve til fritidsmiljø og bumiljø og samarbeid med helse-/sosial-/kultur-etaten.

I vidaregåande skule er rådgjevarane ein viktig samarbeidspart.

PPT held til i Sørstrandsvegen 31 og har telefon nr. 57 86 57 41.