Hopp til hovedinnhold

Helse- og oppvekstfag

Bildet viser to personar som øver på stell av pasient

Helse- og oppvekstfag er ei yrkesfagleg utdanning og er for deg som er omsorgsfull og liker å samhandle med andre. Etter 2 år på skule kan du gå ut i lære. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretida.

Yrke og utdanningsprogram innan helse- og oppvekstfag ved Firda vgs skuleåret 2024/25.

Helsefagarbeidar

Som helsefagarbeider har du varierte arbeidsdagar og kontakt med mennesker i alle aldrar. Primæroppgåva til helsefagarbeidaren er å gje omsorg og utføre grunnleggande sjukepleie til menneske med ulike behov. Din jobb blir å hjelpe dei til å meistre eige liv. Som helsefagarbeidar kan du blant anna jobbe i sjukeheim og omsorgssenter, i heimesjukepleien, psykiatrien og på sjukehus. 

Ved Firda vgs kan du utdanne deg til helsefagarbeidar gjennom:

Helseservicefag

Vg2 helseservicefag lærer deg å gi god helseservice til ulike menneske. Du opparbeidar deg praktiske ferdigheiter ved å bruke medisinsk utstyr,  og å utføre administrative oppgåver. Samarbeid med andre og god kommunikasjon er viktige eigenskapar. Fullført vg2 helseservicefag kvalifiserer for inntak til blant anna apotekteknikk og tannhelsesekretær.

 

Apotekteknikar

Ein apotekteknikar arbeider i apotek under fagleg leiing av farmasøytar. Apotekteknikaren hjelper kundar med å finne riktig legemiddel, og bidreg med rettleiing og rådgiving om riktig bruk av legemiddel.

Les meir om yrket her